INGYENES VETÍTÉS - Volt egyszer egy Vadnyugat (1968) - Pólus Klasszik Filmklub
Dráma, kaland, western

C'era una volta il West
1968

Szereplők Charles Bronson, Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards
Rendező Sergio Leone
Premier 2021. május 1.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 45 perc

A Pólus Mozi újranyitása alkalmából május 1-5. között a kulfilmek rajongóit ingyenes NAGYTERMI vetítésekkel várjuk a Pólus Klasszik Filmklub különkiadásán!

PÓLUS KLASSZIK FILMKLUB NYITÁSI KÜLÖNKIADÁS
május 1. 16:00 - Vissza a Jövőbe 1. (magyar szinkronnal)
május 1. 18:30 - Cinema Paradiso (magyar szinkronnal)
május 2. 16:00 - Jurassic Park 1. (magyar szinkronnal)
május 2. 18:30 - Volt egyszer egy Vadnyugat (magyar felirattal)
május 3. 19.00 - Beatles: A Hard Day's Night - Egy nehéz nap éjszakája (magyar felirattal)
május 4 19:00 - Gladiátor (magyar felirattal)
május 5. 19:00 - Totel Recall – Az Emlékmás (magyar felirattal)

A vetítésekre a belépés díjtalan, helyre szóló regisztrációs jegy online is foglalható szokásos módon, az oldal aljára görgetve. Belépés a foglalás visszaigazolásával, vagy a pénztárnál váltott helyreszóló regisztrációs jeggyel lehetséges.

1968 kiemelkedő év volt a filmművészet történetében. Olyan filmtörténeti jelentőségű alkotások születtek, amelyek a mai napig műfajuk etalonjaként szolgálnak, és amelyek a filmrajongók generációi számára testesítették meg a nagybetűs moziélményt. Ilyen film volt például a sci-fi zsánerben a 2001: Űrodüsszeia ̶ amit idén márciusban újra mozivásznon láthatott a moziszerető közönség ̶ és ilyen film a Volt egyszer egy vadnyugat is. Sergio Leone ezzel a remekművével új életet lehelt az akkoriban már erősen porosodó műfajba, egyesítve a klasszikus amerikai western és az akkoriban újdonságnak számító olasz spagettiwestern műfaji jellegzetességeit, így lett képes a film egyszerre fennkölt és hősies, ugyanakkor mocskos és kegyetlen lenni. A Bernardo Bertolucci közreműködésével kidolgozott forgatókönyv négy ember történetét meséli el: az aranyszívű egykori örömlány, a titokzatos mexikói félvér, a törvényen kívüli bandita és a korrupt vasútépítő kegyetlen végrehajtója, mindnyájuk nemezisének találkozását és sodródásukat az elkerülhetetlen végkifejlet felé.

Ritka az olyan film, amelyben minden ennyire a helyén van, valamennyi apró részletnek megvan a maga szerepe. Ennio Morricone felejthetetlen filmzenéje, a szűkszavú, de drámai erejű párbeszédek és a végletekig kijátszott forgatókönyv, a gyönyörűen fényképezett tájak és a hosszú snittekkel jellegzetes atmoszférát teremtő szélesvásznú látvány mind védjegyeivé váltak a filmnek, amit természetesen a színészi játék tesz teljessé: a miskolci Cinefesten életműdíjjal jutalmazott Claudia Cardinale, az örök bosszúálló Charles Bronson, az élete első negatív szerepét elvállaló Henry Fonda és Jason Robards emlékezetes alakítása.

INFORMÁCIÓK A MOZILÁTOGATÁSRÓL
Az 194/2021. (IV. 26.) Kormányrendelet értelmében
– 18 éven felüli nézők védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány felmutatásával, 18 éven aluli nézők védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, az életkort igazoló okmány felmutatásával vehetnek részt a vetítéseken, amit a mozi személyzete köteles ellenőrizni
– a belépésre jogosult nézők számára a maszkviselés nem kötelező
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!
Pólus Mozi vezetőség

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.