QUEEN EST – Crazy Little Queen tribute koncert + Live in Budapest 1986 koncertfilm
Zene

1986

Szereplők Crazy Little Queen (koncert) - Freddie Mercury, Roger Taylor, John Deacon, Brian May (film)
Rendező Crazy Little Queen (koncert), Zsombolyai János (film)
Premier 2021. szeptember 3.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott. (12)
Időtartam 3 óra

A Pólus Rock Klub idei első eseményén emlékkoncerttel, koncertfilm vetítéssel és relikvia-kiállítással emlékezünk Freddie Mercuryra, aki szeptember 5-én lenne 75 éves.

A születésnap alkalmából szeptember 3-án pénteken 19:00 órától Queen-estet tartunk a Pólus Mozi Nagytermében. Az est első részében a Crazy Little Queen Tribute Band élőkoncerttel idézi meg a Queen legnépszerűbb dalait, majd rövid szünet után levetítjük 86-os koncertről készült mozifilm digitálisan felújított és újrakevert változatát. Az esemény keretében “QUEEN 86” címmel kiállítást szervez különböző relikviákból és ritkaságokból a Hungarian Queen Fan Club.

KONCERT – CRAZY LITTLE QUEEN TRIBUTE BAND
A Crazy Little Queen az elmúlt 4 év alatt az ország legnépszerűbb, legtöbb követővel rendelkező, legtöbb koncertet adó Queen tribute zenekarává nőtte ki magát, és az összes magyar tribute között is ott van a top 5-ben. Koncertjeik különlegesek, mert hatalmas hangsúlyt fektetnek az élő zene minőségére, erejére és hangulatára. A régi és a leendő Queen rajongóknak olyan élményt nyújtanak, amit azok újra és újra át akarnak élni. Teszik ezt műbajusz nélkül viszont a Queen legnagyobb slágereivel és olyan dalokkal is, amit Freddie Mercury-val már nem tudott élőben előadni a zenekar. Korra és nemre való tekintet nélkül mindenkit megmozgatnak, mert zseniális dalokat játszanak szívvel-lélekkel!

A zenekar tagjai:
Giorgio – ének, gitár // Jurisits Miklós – szólógitár // Kajtár Tamás – basszusgitár // Kovács Gergely – dobok // Balikó Tamás – billentyűk
https://crazyqueen.hu

KONCERTFILM
QUEEN LIVE IN BUDAPEST 1986
színes, magyar koncertfilm, 1986/2012, 90 perc (12)

A Queen együttes utolsó, 1986-os "Magic" turnéján 80 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, a világhírű külföldi zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött. A budapesti stadionkoncert igazi mérföldkő lett, és a koncert rögzítésének idejére szinte a teljes magyar filmgyártás leállt, minden létező szakembert és eszközt bevetettek, hogy egy világszínvonalú koncertfilm készülhessen, Zsombolyai János rendező és Ragályi Elemér operatőr vezetésével. A digitálisan felújított kép és 5.1-ben újrakevert hang fantasztikusan adja vissza a koncertet és előkészületeit.
A koncert máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt... című magyar népdalt, olyan örökzöld dalok társaságában, mint a Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.

JEGYINFORMÁCIÓK
Jegyár: 3900 Ft. A koncertre jegyet váltók ingyenesen megnézhetik a koncertfilmet is.
Jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján. Online jegyvásárlás lejjebb görgetve, a program időpontjára kattintva elérhető.

A PÓLUS ROCK KLUB 2021-es őszi-téli évad TOVÁBBI ESEMÉNYEI

szept. 17. 19:00 Török Ádám & Barátai: A Mini legjobb dalai + Bartók On Rock - szuperkoncert sztárvendéggekkel!
okt. 8. 19:00 Gépfolklór 45 - Kell a barátság - sztárvendégekkel!
okt. 22. 19:00 Beatles est - The Blackbirds tribute koncert + Sárga tengeralattjáró digitálisan felújított film
nov. 5. 19:00 Rolling Stones est - Stoned tribute koncert + Some Girls 1978 koncertfilm
nov. 19. 19:00 Santana est - Milagros tribute koncert + Santana Live in Las Vegas 2016 koncertfilm
dec. 3. 19:00 Doors est - Doors Emlékzenekar koncert + Oliver Stone: Doors (Rendezői változat) film vetítés
dec. 17. 19:00 Led Zeppelin est - Lead Zeppelin tribute koncert + A dal ugyanaz marad (The Song Remains The Same) koncertfilm

A programsorozat az NKA támogatásával valósul meg.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.