Piedone nyomában - Bővített moziváltozat
Dokumentumfilm

Piedone nyomában
2018

Szereplők Bud Spencer, Terence Hill, Guido De Angelis, Maria Amato
Rendező Király Levente
Premier 2019. február 28.
Korhatár Hat éven aluliak számára nem ajánlott. (6)
Időtartam 1 óra 30 perc

A magyarok kedvenc pofonosztója, aki 2016 júniusa óta sajnos már nincs köztünk, idén lenne 90 éves. Az évforduló tiszteletére pontosan 90 perc hosszúra vágott, minden eddiginél átfogóbb portréfilmben a színésszel készített interjúk mellett egykori sportolótársai, kollégái és alkotótársai, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről, emellett természetesen ikonikus filmrészletek sem hiányozhatnak.
A több mint négy éven át, öt országban és negyvenöt közreműködővel forgatott film egy legendás sportoló és színész teljes életművét a nézők elé tárja és kivételes személyiségének eddig kevésbé ismert oldalát is bemutatja. Carlo Pedersoliról, azaz Bud Spencerről kevesen tudják, hogy mélyen vallásos ember és példás családapa volt, hat nyelven beszélt és három egyetemre járt. Amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbi játékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, aki a helsinki és a melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, tengerbe esett nézőket mentett ki egy szabadtéri úszóversenyen. Az UNICEF nagykövetének is megválasztották, kampányolt a vakokért és gyengén látókért, illetve a kábítószer használat és a háborúk ellen emelte fel a hangját. Életének utolsó éveiben gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket.
Az alkotás e páratlanul gazdag életút bemutatása mellett egyúttal egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás egy legenda előtt, akinek önálló és Terence Hillel közös, kultikussá vált filmjein immár három generáció nőtt fel, és aki rendkívüli módon szeretett bennünket, magyarokat.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.