KÖZLEMÉNY A PÓLUS MOZI IDEIGLENES BEZÁRÁSÁRÓL
Kedves Nézőink!
A 2020.11.09-én bejelentett új kormányrendeletnek megfelelve, a Pólus Mozi 2020.11.11-től átmenetileg felfüggeszti tevékenységét és határozatlan időre bezár. A bezárás idejére eső, korábban meghirdetett előadások (pl. bábszínház, opera) elmaradnak, az azokra szóló, megvásárolt jegyek átcserélhetők bármelyik másik azonos típusú, az évad későbbi részében megvalósuló előadásra, vagy amennyiben azok időpontja nem megfelelő, a jegyek visszaválthatók.
Az új fejleményekről és a mozi majdani újranyitásáról folyamatosan tájékoztatást adunk honlapunkon és Facebook-oldalunkon.
Megértésüket köszönjük!
Tisztelettel,
Pólus Mozi vezetőség
2020.11.10.
Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra Palace
Zene

2020

Szereplők Nick Cave
Rendező Nick Cave
Premier 2020. november 5.
Korhatár Korhatárra való tekintet nélkül megtekintethető.
Időtartam 2 óra

November 5-től, a világpremierrel egy időben érkezik országszerte a mozikba Nick Cave új koncertfilmje, az Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra Palace, amelyben az ausztrál dalszerző-énekes zongorán kísérve, szólóban adja elő a dalait, ritkán hallaható zeneszámokat és népszerű slágereket egyaránt.

A bensőséges hangulatú, kétórás koncertfilmben különböző korszakokból származó dalok csendülnek fel, a legkorábbi Bad Seeds és Grinderman lemezektől egészen a legfrissebb Nick Cave & the Bad Seeds album, a Ghosteen c. lemez anyagáig, köztük olyan népszerű szerzeményekkel, mint az Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues vagy a Girl In Amber.

A 2020 júniusában, a karantén idején online nézhető koncertként rögzített felvétel eredetileg csak egyetlen alkalommal volt megtekinthető, internetes közvetítésben, ám most egy kibővített moziváltozatban világszerte nagyvásznon láthatják a rajongók, négy új, most először hallható dallal együtt. Az Idiot Prayer sajátos, minden eddigi Nick Cave koncertfilmnél személyesebb hangulata a karantén egyrészről elszigeteltséggel és bizonytalansággal, másrészről reményteli várakozással is telt hónapjait tükrözi.

Az előadást a többszörös díjnyertes operatőr, Robbie Ryan (The Favourite /A kedvenc/, Marriage Story /Házassági történet/, American Honey) vette filmre az ikonikus londoni Alexandra palota díszes Nyugati előadótermében. A filmet zenei felvételvezetője a neves producer és hangmérnök Dom Monks volt, aki korábban Peter Gabriellel, Robert Planttel, Katie Meluával, Tom Jonessal és a Coldplayjel is dolgozott.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.