ROCK FILMKLUB - David Gilmour Live in Pompeii 2016
ROCK FILMKLUB - David Gilmour Live in Pompeii 2016
zene
hamarosan
ROCK FILMKLUB - David Gilmour Live in Pompeii 2016
  • (ROCK FILMKLUB - David Gilmour Live in Pompeii 2016)

  • Rendező: Gavin Elder
  • Főszereplők: David Gilmour és zenekara
  • Időtartam: 2 óra 30 perc
  • Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2017.09.14.

 

Röviden a filmről

Május 31-én csütörtökön a Pink Floyd gitáros-énekesének tavaly júliusi pompeji koncertjén rögzített, kétórás koncertfilmmel folytatódik Pólus Mozi Rock Klub koncertfilm sorozata, amelyben olyan klasszikus dalok szólalnak meg, mint a Wish You Where Here, a Shine On Your Crazy Diamond vagy a Comfortably Numb. A vetítés előtti beszélgetés vendégei: Balázs Bálint, a Keep Floyding együttes basszusgitáros-énekese és Balázs Lajos, a zenekar vizuáltechnikus-koncertszervezője. Moderátor: Gerebics Sándor filmrendező, rádiós műsorvezető.

45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba és a „Rattle That Lock” szólóalbumját népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet. Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét, a koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített élő videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertet.

A világszínvonalú zenészekből álló „all-star” banda David Gilmour szinte teljes életművét életre keltette a színpadon, köztük olyan Pink Floyd klasszikusokat is, mint a „Wish You Where Here”, a „Shine On Your Crazy Diamond”, a „Comfortably Numb”, vagy a „One of These Days” – ez utóbbi az egyetlen, amely Adrian Maben 1971-es koncertfilmjében is szerepelt. Mindkét estén különleges előadásmódban élvezhette a közönség a „The Great Gig In The Sky” című szerzeményt is a „The Dark Side Of The Moon” albumról, amely nagyon ritkán szerepel Gilmour szólókoncertjein. A koncert a klasszikus Pink Floyd dalok mellett David Gilmour szólóalbumai, a Rattle That Lock és az On An Island legsikeresebb szerzeményeit is felvonultatta.

A dupla koncertről mozifilm készült Gavin Elder rendezésében, amely 2017. szeptemberében világszerte több mint 2000 filmszínházban debütál. A koncertfilm egy, a pályája csúcsán lévő művész produkcióját örökítette meg, egy kitűnő zenekarral, egyedülálló helyszínen, megismételhetetlen élményt nyújtva a közönségnek. A ‘David Gilmour Live at Pompeii’ koncertfilmet a kritikusok is egyöntetű lelkesedéssel fogadták, a The Guardian listáján a mű azóta is 5 csillagos értékeléssel szerepel.

JEGYINFORMÁCIÓ

Belépőjegy a Rock Filmklub vetítéseire egységesen 2500 Ft.
Jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján.
Erre az előadásra a várható nagy érdeklődés miatt online jegyfoglalás nem lehetséges.

A ROCK KLUB TOVÁBBI VETíTÉSEI

Június 14. 19:00 Foo Fighters Live at Wembley Stadium 2008
Június 28. 19:00 AC/DC Live at Donington 1991
Július 12. 19:00 Roger Waters The Wall
július 27. 19:00 (péntek) Queen: Hungarian Rhapsody - Live in Budapest 1986

 

Előzetes

ROCK FILMKLUB - David Gilmour Live in Pompeii 2016

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.