RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY

A Pólus Mozi vezetősége folyamatosan figyeli a koronavírussal kapcsolatos magyarországi és európai híreket, az Operatív Törzs tájékoztatását.

A mozi vezetősége úgy döntött, hogy a vendégeink biztonsága valamint a megváltozott működési körülmények miatt a Pólus Mozi a járványügyi veszélyhelyzethez igazodva 2020. március 16. hétfőtől átmenetileg felfüggeszti tevékenységét, és határozatlan időre bezár.

A jövőbeni előadásokat (pl. bábszínház) a mozi átütemezi új időpontra, ezek kijelölése a veszélyhelyzet megszűnte után történik. Az ezen előadásokra megvásárolt jegyek az új időpontokra változatlanul érvényesek. Visszaváltásra az új időpontok kijelölése után lesz lehetőségük azoknak, akik számára az új időpont nem felel meg.

Az új fejleményekről folyamatos tájékoztatást adunk honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

Tisztelettel,
Pólus Mozi vezetőség
2020. március 15.
Pólus Rock Klub - Nick Mason’s Saucerful of Secrets: Live at the Roundhouse
Pólus Rock Klub - Nick Mason’s Saucerful of Secrets: Live at the Roundhouse
zene
hamarosan
Pólus Rock Klub - Nick Mason’s Saucerful of Secrets: Live at the Roundhouse
  • (Nick Mason’s Saucerful of Secrets: Live at the Roundhouse)

  • Rendező: Nick Mason
  • Főszereplők: Nick Mason, Gary Kemp, Guy Pratt, Lee Harris, Dom Beken.
  • Időtartam: 2 óra
  • Korhatár: KN - Korhatárra való tekintet nélkül megtekintethető.
  • Bemutató: 2020.03.10.

 

Röviden a filmről

A Pólus Rock Klub következő vetítésén a progressziv rock legenda Pink Floyd kevésbé ismert arcát ismerhetjük meg. Márcus 10-én kedden 19:00 órakor műsoron a Nick Mason’s Saucerful of Secrets: Live at the Roundhouse, a Pink Floyd legkorábbi időszakainak dalaival!

A Live at Roundhouse teljesen más, mint eddig bármilyen koncertfilm vagy dokumentumfilm, ami a Pink Floydról szól. Olyan mint egy időgép, amellyel a zenekar legkorábbi időszakába repíti vissza a nézőket.

Nick Mason dobos – az egyedüli olyan egykori Pink Floyd-tag, aki a zenekar összes lemezének megszületésében részt vett – zenész barátaival: Gary Kemppel, Guy Prattal, Lee Harrisszel és Dom Bekennel közösen 2018-ban alapította meg a Nick Mason’s Saucerful of Secrets zenekart azzal az elhatározással, újra megidézzék a kultikus progresszív rockzenekar korai, Syd Barrett énekes-gitáros szerzeményeit is felvonultató lemezeinek és sodró hangulató koncertjeinek pszichedelikus hangzásvilágát.

Mason a Pink Floyd legutolsó, 2005-ös „Live 8” koncertje óta ekkor ült először a dobok mögé, s néhány hónap próbatermi örömzenélés után megszületett egy különleges turné terve. A zenekar 2018-ban indult és jelenleg is zajló világturnéján kizárólag olyan Floyd-számokat játszanak, amelyek a Dark Side of the Moon album előtt jelentek meg. A turné egyik állomása a kultikus londoni Roundhouse klub volt, ahol a korai Pink Floyd 1966 és 1971 között rendszeresen koncertezett, olyan földöntúli zenei és vizuális atmoszférát teremtve, ami rakétaként lőtte ki az együttes ismertségét az underground körökben.

A világszerte csak egyetlen napon, 2020. március 10-én mozikba kerülő Nick Mason’s Saucerful of Secrets: Live at the Roundhouse koncertfilm ezt a Pink Floyd-hőskorszakot idézi meg: a mostani turné londoni állomásának koncertfelvételeit vegyíti a Pink Floyd '60-as és korai '70-es években készült különleges archív anyagaival.

A koncertfilm zenei anyaga egészen egyedi, igazi ritkaságokat is felvonultat, köztük számos olyan dalt, amely a Pink Floyd azon korszákából származik, amikor még Syd Barrett is együtt zenélt velük. A koncertfilmben elhangzó 22 dal közül mindössze négy olyan zeneszám van, ami valaha is megtalálható volt a Pink Floyd vagy bármelyik zenekartag által kiadott hivatalos koncertfelvételen, az összes többi évtizedek óta nem volt hallható élőben. Olyan korai Pink Floyd dalok szólalnak meg többek között, mint Interstellar Overdrive, Astronomy Domine, Obscured by Clouds, Atom Heart Mother, Green Is The Colour, Set The Controls For The Heart Of The Sun, One Of These Days és természetesen a Nick Mason zenekarának címadó dala, az A Saucerful Of Secrets.

JEGYINFORMÁCIÓK

Belépő 2500 Ft
Jegyek elővételben már kaphatók!
Erre az előadásra előzetes jegyfoglalás nem lehetséges.

A koncertfilmet eredeti nyelven, felirat nélküli vetítjük.

 

Előzetes

Pólus Rock Klub - Nick Mason’s Saucerful of Secrets: Live at the Roundhouse

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.