Pink Floyd: The Wall 40 - Keep Floyding koncert + Alan Parker: A fal (1982) vetítés - ROCK KLUB
Pink Floyd: The Wall 40 - Keep Floyding koncert + Alan Parker: A fal (1982) vetítés - ROCK KLUB
zene
hamarosan
Pink Floyd: The Wall 40 - Keep Floyding koncert + Alan Parker: A fal (1982) vetítés - ROCK KLUB
  • (The Wall 40 - Keep Floyding koncert + Alan Parker: A fal (1982) vetítés - ROCK KLUB)

  • Rendező: Keep Floyding zenekar / Alan Parker
  • Főszereplők: Keep Floyding / Bob Geldof
  • Időtartam: 3 óra 20 perc
  • Korhatár: 16 - Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2019.11.29.

 

Röviden a filmről

A Pólus Mozi Rock Klub következő programján, 2019. november 29-én pénteken 19:00 órától egy jeles rocktörténeti évfordulóról emlékezünk meg: 40 évvel ezelőtt, 1979. novemberében jelent meg a Pink Floyd The Wall lemeze. Az est első részében az idén már húszéves fennállását ünneplő tribute zenekar, a Keep Floyding ad háttérvetítéssel és speciális látványtechnikával színesített élőkoncertet, majd egyszeri alkalommal levetítjük Alan Parker 1982-ben készült kultfilmje, a Pink Floyd: A fal digitálisan felújított változatát. A program felvezetőjeként rövid beszélgetést hallhatnak a nézők a The Wall albumról.

KONCERT - KEEP FLOYDING
Egyedi hangzásvilág, továbbfejlesztett vetítés várja azokat, akik ezen az estén a Pólus Mozi Nagytermének nézőterén ülnek majd. A zenekar a The Wall nagylemez, film és koncertturné elemeit ötvözi, felhasználva azokat a saját tapasztalatokat, amelyeket az együttes tagjai a lemez hallgatása közben szereztek. Ezen az egyediségen van a fő hangsúly, és azok, akik ezen az estén a Keep Floyding zenekart választják, bizonyára újabb életre szóló élménnyel lesznek gazdagabbak a pszichedelikus rockzene világából.

A nagyon hamar teltházassá vált Müpa Fesztivál színháza után itt nyílik alkalom újból megtekinteni, egyedi környezetben, a negyven éve folyamatosan aktuális alkotást, a Keep Floyding tolmácsolásában.

FILM - PINK FLOYD: A FAL
angol zenés filmdráma, 91 perc, 1982 (16)
Rendezte: Alan Parker
A filmet eredeti nyelven, felirat nélkül vetítjük.

Alan Parker 1982-ben bemutatott zenés filmje a Pink Floyd együttes The Wall (1979) című stúdióalbuma és Roger Waters forgatókönyve alapján készült, kiegészülve 15 percnyi animációval, melyeket Gerald Scarfe grafikus tervezett az együttes számára az albumhoz és a koncertekhez.

A szürreális hangulatú történet főszereplője Pink (Bob Geldof) látszólag népszerű és sikeres rocksztár, ám valójában mindenből és mindenkiből kiábrándult. A szállodai szobájának magányában kétségbeesetten próbál választ kapni arra, hogyan jutott el a zajos sikertől a személyes kudarcig. Hogyan jutott ilyen magasra, és mivé alakította a show-biznisz, maradt-e még valami a régi énjéből? A lidérces álmokba ágyazott emlékei falként veszik körül. Ott vannak a gyermekkori emlékei, a felnőtté válás korszaka, a lázadás időszaka. Az, ahogyan a hétköznapok taposómalmában elveszítette az álmait és a fantáziáját, az önbecsülését és a szabadságát. De talán még nincs minden veszve, a falat le lehet dönteni...

JEGYINFORMÁCIÓK
Belépő a koncertre: 3900 Ft
A koncert vendégei ingyenesen megtekinthetik a Pink Floyd: A fal című filmet.

 

Előzetes

Pink Floyd: The Wall 40 - Keep Floyding koncert + Alan Parker: A fal (1982) vetítés - ROCK KLUB

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.