Keep Floyding koncert + Pink Floyd Live in Pompeii (1972) vetítés
Keep Floyding koncert + Pink Floyd Live in Pompeii (1972) vetítés
zene
hamarosan
Keep Floyding koncert + Pink Floyd Live in Pompeii (1972) vetítés
  • (Keep Floyding koncert + Pink Floyd Live in Pompeii (1972) vetítés)

  • Rendező: Keep Floyding (koncert), Adrian Maben (film)
  • Főszereplők: Keep Floyding (koncert), Pink Floyd (film)
  • Időtartam: 2 óra 30 perc
  • Korhatár: KN - Korhatárra való tekintet nélkül megtekintethető.
  • Bemutató: 2019.04.18.

 

Röviden a filmről

A Pólus Mozi Rock Klub következő programján, 2019. április 18-án csütörtökön este 19:00 órától egy legendás zenekart idézünk meg, mind a színpadon, mind a mozivásznon. Az est első részében az első számú hazai Pink Floyd tribute zenekar, a Keep Floyding ad koncertet, majd egyszeri alkalommal levetítjük az 1972-ben készült, kultikus Live in Pompeii koncertfilm digitálisan felújított rendezői változat

1. KONCERT - Keep Floyding (kb. 75 perc)

Keep Floyding – nevük szójáték, és annyit tesz: “Floydozz tovább”. Mert ezt a zenét, ezt a hangulatot, atmoszférát életben kell tartani! Hasonló fontossággal bíró feladat ez, mintha a komolyzene nagyjairól beszélnénk, hiszen a Pink Floyd mondanivalója örök érvényű. A Keep Floyding komolyan is veszi feladatát: a tizenegy főt számláló csapat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a ma elérhető legautentikusabb Pink Floyd-élményt nyújtsák fellépéseiken úgy, hogy egy cseppet belecsempésszék saját magukat is a produkcióikba. Az évek óta állandó felállásban játszó, rendkívül összeszokott csapat Magyarországon kiemelkedő látványtechnikával lép színpadra, ami természetesen nem nélkülözi a Pink Floydtól megszokott, elengedhetetlen látványelemeket sem.

Ez alkalommal a zenekar a Pompeii filmhez kapcsolódva koncepciózusan egészíti a ki a romok közötti koncertet, időben és hangulatában illeszkedő slágerek és ritkaságok egyaránt felcsendülnek. A 120m2-es mozivásznat természetesen a Keep Floyding is ki fogja használni, így a megszokott látványvilág egy extra szélesvásznú elemmel is bővül.
A Pólus-beli koncert egyúttal egy májusi nagy meglepetéskoncertnek is a felvezetése, amelyen a Pólusba szóló jeggyel rendelkezők kedvezménnyel vehetnek majd részt.

2. VETÍTÉS – Pink Floyd Live in Pompeii 1972 (kb. 60 perc)

1972-ben egyedülálló koncertet adott az akkor még kevésbé ismert Pink Floyd, ami megalapozta későbbi robbanásszerű sikerüket. Pompeii városhatárában, a Vezúv lábánál lévő 2000 éves amfiteátrumban lépett fel a zenekar, amiből – első alkalommal a zenetörténetben – mozifilmet készítettek. Adrian Maben sajátos hangulatú filmjében az amfiteátrumban tartott, közönség nélküli koncert képeit keverte a pompeji romok, a közelben található vulkanikus természeti jelenségek gyönyörűen fotografált felvételeivel, a későbbi kiadások során pedig űrpanorámákkal és stúdiófelvételekkel bővül a képanyag. Érdemes megemlíteni, hogy a koncertfilm egyik operatőre a magyar származású Pogány Gábor volt!

Az eredeti koncertfilmnek többféle hosszúságú változata is készült az évek során, a Pólus Moziban ezúttal az 1965-72 The Early Years című monumentális box set 2016-os kiadásában megjelent 60 perces digitálisan felújított és újrakevert változatot vetítjük. A filmben elhangzó dalok:

Careful With That Axe, Eugene 6:40
A Saucerful Of Secrets 10:09
One Of These Days 5:58
Set The Controls For The Heart Of The Sun 10:24
Echoes 1-2 26:10

JEGYINFORMÁCIÓK

A belépő egységesen 3500 Ft.
Jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján.

 

Előzetes

Keep Floyding koncert + Pink Floyd Live in Pompeii (1972) vetítés

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.