KEDVES NÉZŐINK!
A Pólus Mozi a hatályos járványügyi rendeleteknek megfelelően továbbra is átmenetileg zárva tart.
Reméljük mindenki jól van, és bízunk benne, hogy hamarosan újra biztonságosan mozizhatunk.
Addig is szeretnénk a figyelmedbe ajánlani mozirajongóknak szánt újdonságainkat!
Köszönjük, ha ezek igénybe vételével egyúttal a mozit üzemeltető csapatunkat is támogatod.

üdvözlettel: Pólus Mozi vezetőség
2020. május 5.

ALIENS 33 Emlékprogram
ALIENS 33 Emlékprogram
akció, horror, sci-fi, thriller
hamarosan
ALIENS 33 Emlékprogram
  • (Aliens)

  • Rendező: James Cameron
  • Főszereplők: Sigourney Weaver (Ellen Ripley) Lance Henriksen (Bishop) Carrie Henn (Rebecca "Newt" Jorden) Bill Paxton (Hudson) Michael Biehn (Dwayne Hicks) Paul Reiser (Carter Burke) William Hope (Gorman)
  • Időtartam: 3 óra
  • Korhatár: 18 - Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2019.06.07.

 

Röviden a filmről

A Pólius Mozi Klasszik Filmklub következő programja a nagy sikerű májusi ALIEN 40. évforduló után ezúttal az ALIENS 33 Emlékprogram lesz, június 7-én pénteken 19:00 órától.

Ezen az estén A bolygó neve: Halál előtt tisztelgünk, amit 33 ével ezelőtt, 1986 júliusában mutattak be az Egyesült Államokban. A program keretében Csákvári Géza filmkritikussal, újságíróval beszélgetünk a film keletkezéséről és hatásairól, emellett werkfotó kiállítással idézzük meg az Alien-széria kultikus második részét, végül a résztvevők megtekinthetik James Cameron 154 perces rendezői változatát a Pólus Mozi Nagytermében (digitálisan felújított képpel és hanggal, magyar felirattal)

„Ez már háború!” – hangzik a film szlogenje, utalva arra, hogy James Cameron nem egyszerűen folytatta Ridley Scott zsigerekig ható űrhorrorját, hanem teljesen újraértelmezte azt: észvesztő tempót diktáló, nagyszabású akciómozit készített, amelyben Ripley-nek (Sigourney Weaver) és egyre fogyatkozó létszámú csapatának egy egész fészekaljnyi idegen lénnyel – köztük a félelmetes anyakirálynővel – kell megküzdenie a túlélésért. A Legjobb speciális effektek kategóriájában két Oscar-díjjal is jutalmazott filmet a mai napig hatalmas népszerűség övezi, feszült ritmusú, látványos akciójelenetekkel teli sztorija több mint harminc év elteltével is szinte odaszegezi a mozinézőt a székéhez.

Az első rész után 57 évvel később játszódó történetben egy mentőhajó rátalál az űrben sodródó, hibernált Ripley-re, aki hazaérkezvén döbbenten szembesül a ténnyel, hogy időközben embereket telepítettek az LV 426 bolygóra, ahol anno megtámadta őket az idegen szörnyeteg. Miután váratlanul megszakad minden kapcsolat a kolóniával, Ripley-t egy csoport állig felfegyverzett kommandós kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, azonban landolás után nem sokkal elszabadul a pokol…

JEGYINFORMÁCIÓK
Az ALIENS 33 Emléknapra a belépő 1890 Ft, diákoknak 1420 Ft
Erre az eseményre előzetes jegyfoglalás nem lehetséges.

 

Előzetes

ALIENS 33 Emlékprogram

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.