Akira (1988) - Pólus Anime Filmklub
Akira (1988) - Pólus Anime Filmklub
akció, animáció, sci-fi, thriller
hamarosan
Akira (1988) - Pólus Anime Filmklub
  • (Akira)

  • Rendező: Katsuhiro Ôtomo
  • Főszereplők: Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki, Mami Koyama, Tesshô Genda, Hiroshi Ôtake
  • Időtartam: 2 óra 5 perc
  • Korhatár: 16 - Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2019.11.15.

 

Röviden a filmről

A Pólus Mozi Anime Filmklub következő vetítése egy igazi klasszikus lesz Katsuhiro Ôtomo AKIRA című 1988-ban készült poszt-apokaliptikus cyberpunk anime filmje, korának legnagyobb költségvetésű japán animációja, és amely óriási hatást gyakorolt a japán és nemzetközi popkultúrára.

Olyan kultikus alkotások hivatkoznak rá inspirációként, mint Ghost in the Shell, az Alita - A harc angyala, a Final Fantasy, vagy hollywoodi példákkal élve a Mátrix, a Kill Bill, A sötét lovag, az Eredet, a Stranger Things sorozat, az újabb Star Wars filmek, a Ready Player One vagy a Cyberpunk 2077 játék.

A filmet digitálisan felújított kópiáról vetítjük egyetlen alkalommal, november 15-én 19:00 órakor a Pólus Mozi Nagytermében, eredeti (japán) nyelven, magyar felirattal.

SZTORI
Évtizedek teltek el a Harmadik Világháború kitörése és a Tokiót romba döntő hatalmas robbanás óta. 2019-re a várost újjáépítették, de Neo Tokió gengszterek, terroristák, vallási fanatikusok és motoros bandák polgárháborúk dúlta városa lett. Egy ilyen banda, a Kapszulák vezetője a 16 éves Kaneda is. Csapatának legfiatalabb tagja Tetsuo, akit a többi bandatag állandóan ugrat. A fiú ezért folyton bizonyítani akarja bátorságát, s egy ilyen alkalommal fegyveresek fogságába kerül, akik egy laborba szállítják, ahol mindenféle vizsgálatnak vetik alá. Amikor kiengedik, Tetsuo megváltozik: agresszív lesz, fájdalmai és szörnyű látomásai vannak. Rájön, hogy újfajta képességekre tett szert, egyetlen kézmozdulattal könnyedén tud embereket ölni. S mindez valamiképpen kapcsolatban áll a misztériummal, amit Akirának hívnak.

A mérföldkövet jelentő manga ugyancsak meghatározó jelentőségű anime változata forradalmi ötleteivel és képi elemeivel rémisztő "cyberpunk" látomást mutat be a jövőről.

A film egy haldokló társadalmat mutat be, melynek belülről történő bomlása elkerülhetetlenül magában hordozza a változás ígéretét.

JEGYINFORMÁCIÓK
Belépő a vetítésre: 1890 Ft, diákoknak 1420 Ft
Erre a vetítésre előzetes jegyfoglalás nem lehetséges.
Jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján (lejjebb görgetve, az időpontra kattintva)

 

Előzetes

Akira (1988) - Pólus Anime Filmklub

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.