KEDVES NÉZŐINK!
A Pólus Mozi a hatályos járványügyi rendeleteknek megfelelően továbbra is átmenetileg zárva tart.
Reméljük mindenki jól van, és bízunk benne, hogy hamarosan újra biztonságosan mozizhatunk.
Addig is szeretnénk a figyelmedbe ajánlani mozirajongóknak szánt újdonságainkat!
Köszönjük, ha ezek igénybe vételével egyúttal a mozit üzemeltető csapatunkat is támogatod.

üdvözlettel: Pólus Mozi vezetőség
2020. május 5.

2001: Űrodüsszeia - Galaktikus július a Pólus Centerben
2001: Űrodüsszeia - Galaktikus július a Pólus Centerben
kaland, sci-fi
hamarosan
2001: Űrodüsszeia - Galaktikus július a Pólus Centerben
  • (2001: A Space Odyssey - Galaktikus július a Pólus Centerben)

  • Rendező: Stanley Kubrick
  • Főszereplők: Keir Dullea, Douglas Rain, Vivian Kubrick, Gary Lockwood, William Sylvester
  • Időtartam: 2 óra 29 perc
  • Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2019.07.20.

 

Röviden a filmről

Fedezd fel a világűr legizgalmasabb pólusait és ünnepeljük együtt a Holdra szállás 50. évfordulóját júliusban! A Pólus Center ebben július hónapban változatos programokkal idézi meg évfordulót és a világűr mélységét. A progamsorozathoz kapcsolódva 2019. július 20-án két tematikus filmklubot tartunk, egyet gyerekeknek és családoknak, egyet a monumentális művész-sci-fik rajongóinak: műsoron a WALL-E (2008) és a 2001: Űrodüsszeia (1968)

Vetítések:
2019. július 20. 11:00 - WALL-E
2019. július 20. 19:00 - 2001: Űrodüsszeia

SZTORI:
Valamikor a távoli múltban, az emberiség hajnalán egy különös, fekete monolittal való találkozásnak köszönhetően a majomemberek fölfedezik a tüzet és az eszközhasználatot. Évmilliókkal később amerikai kutatók hasonló oszlopra bukkannak a Holdon, amely rejtélyes rádiójelet sugároz a Jupiter felé. Űrexpedíció indul útnak, hogy megvizsgálja, kinek szólhat az üzenet. A hosszú út alatt azonban az űrhajót irányító HAL 9000 fedélzeti komputer meghibásodik, és ez a legénység életébe kerül. Az egyetlen túlélő a visszatérés reménye nélkül mégis megpróbálja teljesíteni a küldetést.

Stanley Kubrick 1968-ban bemutatott filmje túlnőtt mindazon, amit hasonló műfajban valaha néző moziban átélhetett. A 2001: Űrodüsszeia igazi filmtörténeti mérföldkő, monumentális képi kompozícióival, a végtelen űrben utazó ember félelmetes víziójával évtizedekre kijelölte a tudományos-fantasztikus zsáner útját. Kubrick nélkül a Star Warstól a Gravitáción át Interstellarig egyik sci-fi világsiker sem úgy nézne ki, ahogy ma ismerjük. A Kék Duna keringő dallamára utazó űrhajó, az ijesztő egyszerűséget formázó monolit, az öntudatára ébredt mesterséges intelligencia és a transzcendens finálé olyan védjegyeivé váltak e filmeposznak, amely végtelen távlatokat nyit az emberi fantázia számára – nem csoda, hogy szimbólumrendszeréről, mondanivalójáról még manapság, fél évszázaddal később is születnek elemzések.

„A lehetséges határait csak egyetlen módon fedezhetjük fel, ha megkockáztatjuk, hogy kevéssel túl is haladunk rajta, a lehetetlenbe” – fogalmazta meg a forgatókönyvet jegyző Arthur C. Clarke, a sci-fi irodalom és a tudományos ismeretterjesztés világhírű alakja. aki a filmmel párhuzamosan annak regényváltozatát is megírta. Zenéjét Richard Strauss, ifjabb Johann Strauss, Aram Hacsaturján és Ligeti György műveinek felhasználásával maga Kubrick állította össze, aki a zene mellett a látványterveket is felügyelte. A mai napig lenyűgöző, saját korát messze meghaladó technikai trükköket alkalmazó látványvilágért a rendező első és egyetlen Oscar díját kapta 1969-ben.

JEGYINFORMÁCIÓK
A Pólus Mozi Filmklub eseményére a belépő 1200 Ft. Jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján.
Erre az előadásra a várható nagy érdeklődés miatt online jegyfoglalás nem lehetséges.

 

Előzetes

2001: Űrodüsszeia - Galaktikus július a Pólus Centerben

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.